AquaSports
jij hebt de wil, wij de weg!

Benieuwd naar de voordelen van bewegen in het water?

  • Het hele lichaam komt in beweging. Zowel grote spiergroepen als het boven- en onderlichaam worden optimaal gebruikt.
  • Door de weerstand van het water is beweging intensief en wordt er sneller resultaat bereikt.
  • Minimale belasting, maximale resultaten. Je kunt op een verantwoorde wijze werken aan je lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht.
  • De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat jij je licht voelt en de bewegingen makkelijk kunt uitvoeren. De belasting van je gewrichten en spieren is minimaal, waardoor de kans op blessures vrijwel nihil is.
  • Zwemmen is goed voor hart, longen en geest! 
  • In het recreatiebad en in het wedstrijdbad functioneren spieren beter en blijven ze lekker soepel. Je leest het goed! Zelfs in het wedstrijdbad! 

Wij bieden een groot scala aan aquasport lessen. Alle lessen worden gegeven door een vakbekwame en enthousiaste instructeur of intstructrice. De combinatie van water, bewegen en muziek is niet alleen heel erg leuk, maar stimuleert je ook om je grens op te zoeken. Natuurlijk kun je altijd en in iedere les op je eigen niveau bewegen.

Bekijk hieronder de verschillende lessen. 

AquaSports

AquaBurn

Ontdek waar jouw grens ligt tijdens de AquaBurn. Deze uitdagende en intensieve work-out zal je verrassen! Versterk je spieren, bouw je conditie op, gebruik verschillende materialen om het extra zwaar te maken en daag jezelf (en anderen) uit! AquaBurn heeft het allemaal! Let op! Deze work-out is ook geschikt voor mannen! Kracht en cardio worden tijdens deze 45 minuten durende les goed gecombineerd. 

 


Maandag     
09:00-09:45 uur
Dinsdag     
20:00-20:45 uur

AquaHIIT

AquaHIIT staat voor 'Aqua High Intensity Interval Training'. Deze training duurt slechts 30 minuten, maar we verzekeren je dat het lang genoeg is! Het is een intensieve training waarbij je door gaat tot je niet meer kunt. 

Het water werkt tegen je zodat je tijdens de oefeningen meer weerstand hebt bij het uitvoeren van de de bewegingen. De opwaartse kracht van het water zorgt voor een verminderde schokbelasting, waardoor er minder druk op je gewrichten komt. Een veilige en zeer intensieve les dus! 

 

Maandag  
18:30-19:00 uur

Woensdag
19:00-19:30 uur

AquaPower

AquaPower is voor iedereen die aan zijn/haar duurvermogen en krachtuithoudingsvermogen wil werken. Je zoekt gedoseerd je grens op. De les is verdeeld in 2 componenten. Een deel van de les werk je aan het verbeteren van je duurvermogen door verschillende loopoefeningen te doen. In het tweede deel werk je aan je krachtuithoudingsvermogen. Daarbij train je het vermogen om zo lang mogelijk kracht te leveren. Woensdag 
09:15-10:00 uur (wedstrijdbad)

Donderdag

20:15- 21:00 uur (recreatiebad)

AquaFit

AquaFit is het bekende aquajogging maar dan met net iets extra's. Naast veel loopoefeningen in diep water worden er ook krachtoefeningen gedaan. Dit alles op leuke muziek die past bij de groep. Iedere les is anders en daarom ideaal voor het verbeteren van je figuur en het opbouwen van conditie, fit blijven of herstellen van een blessure of operatie. In het diepe water worden je gewrichten en spieren minder belast doordat de schokbelasting niet tot nauwelijks aanwezig is. Door het dragen van een wetbelt blijf je beter drijven en kun je oefeningen gecontroleerd uitvoeren. 

Maandag
09:15-10:00 uur 
Dinsdag       
09:15-10:00 uur en van 14:00-14:45 uur
Donderdag 
09:15-10:00 uur en van 20:00-20:45 uur
Vrijdag       
09:15-10:00 uur

Aquasport

Je raakt volledig ontspannen door je lichaam en geest te stimuleren met oefeningen in borstdiep en warm water. Bij deze les spelen lenigheid, ademhaling, balans, concentratie, houding en kracht een centrale rol. Zowel het geestelijk als lichamelijk welzijn wordt door AquaBalance bevorderd. Het helpt je meer souplesse te krijgen en zorgt voor een toename aan kracht. Heb je chronische pijn, klachten door stress of last van vermoeidheid? Aquasport zorgt voor verlichting! 

 

Donderdag:   
09:00-09:45 uur

AquaSenior

Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel. In de AquaSeniorlessen worden mobiliserende, ontspannende en vaardigheidsoefeningen gedaan. Daardoor zul je al bewegend heerlijk ontspannen raken en worden gewrichten en spieren soepel gemaakt. Een groot voordeel is dat iedereen mee kan doen, ook minder of niet geoefende zwemmers! De oefeningen zijn zo op elkaar afgestemd dat spieren en gewrichten niet te zwaar worden belast.Maandag     
10:00-10:45 uur
Dinsdag     
10:00-10:45 uur
Woensdag   
09:00-09:45 uur
Donderdag 
11:00-11:45 uur en van 19:15-20:00 uur

 

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd