AquaSports
jij hebt de wil, wij de weg!

Benieuwd naar de voordelen van bewegen in het water?

 • Het hele lichaam komt in beweging. Zowel grote spiergroepen als het boven- en onderlichaam worden optimaal gebruikt.
 • Door de weerstand van het water is beweging intensief en wordt er sneller resultaat bereikt.
 • Minimale belasting, maximale resultaten. Je kunt op een verantwoorde wijze werken aan je lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht.
 • De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat jij je licht voelt en de bewegingen makkelijk kunt uitvoeren. De belasting van je gewrichten en spieren is minimaal, waardoor de kans op blessures vrijwel nihil is.
 • Zwemmen is goed voor hart, longen en geest! 
 • In het recreatiebad en in het wedstrijdbad functioneren spieren beter en blijven ze lekker soepel. Je leest het goed! Zelfs in het wedstrijdbad! 

Wij bieden een groot scala aan aquasport lessen. Alle lessen worden gegeven door een vakbekwame en enthousiaste instructeur of intstructrice. De combinatie van water, bewegen en muziek is niet alleen heel erg leuk, maar stimuleert je ook om je grens op te zoeken. Natuurlijk kun je altijd en in iedere les op je eigen niveau bewegen.

Bekijk hieronder de verschillende lessen. 

AquaSports

AquaHIIT

AquaHIIT staat voor 'Aqua High Intensity Interval Training'. Deze training duurt slechts 30 minuten, maar we verzekeren je dat het lang genoeg is! Het is een intensieve training waarbij je door gaat tot je niet meer kunt. 

Het water werkt tegen je zodat je tijdens de oefeningen meer weerstand hebt bij het uitvoeren van de de bewegingen. De opwaartse kracht van het water zorgt voor een verminderde schokbelasting, waardoor er minder druk op je gewrichten komt. Een veilige en zeer intensieve les dus! 

Maandag     
18:30-19:00 uur (recreatiebad)
Woensdag   
19:00-19:30 (recreatiebad)

 

AquaPower

AquaPower is voor iedereen die aan zijn/haar duurvermogen en krachtuithoudingsvermogen wil werken. Je zoekt gedoseerd je grens op. De les is verdeeld in 2 componenten. Een deel van de les werk je aan het verbeteren van je duurvermogen door verschillende loopoefeningen te doen. In het tweede deel werk je aan je krachtuithoudingsvermogen. Daarbij train je het vermogen om zo lang mogelijk kracht te leveren. 

Maandag
09:00-09:45 uur (recreatiebad)
Dinsdag
20:00-20:45 uur (recreatiebad)
Donderdag
20:00-20:45 uur (recreatiebad)

 

AquaFit

AquaFit is het bekende aquajogging maar dan met net iets extra's. Naast veel loopoefeningen in diep water worden er ook krachtoefeningen gedaan. Dit alles op leuke muziek die past bij de groep. Iedere les is anders en daarom ideaal voor het verbeteren van je figuur en het opbouwen van conditie, fit blijven of herstellen van een blessure of operatie. In het diepe water worden je gewrichten en spieren minder belast doordat de schokbelasting niet tot nauwelijks aanwezig is. Door het dragen van een wetbelt blijf je beter drijven en kun je oefeningen gecontroleerd uitvoeren. 

Maandag
09:15-10:00 uur (wedstrijdbad)
Dinsdag
09:15-10:00 uur (wedstrijdbad)
14:00-14:45 uur (wedstrijdbad)
Donderdag
09:15-10:00 uur (wedstijdbad)
20:00-20:45 uur (wedstrijdbad)
Vrijdag
09:15-10:00 uur (wedstrijdbad)

AquaSport

Ontdek waar jouw grens ligt tijdens de AquaSport. Deze uitdagende en intensieve work-out zal je verrassen! Versterk je spieren, bouw je conditie op, gebruik verschillende materialen om het extra zwaar te maken en daag jezelf (en anderen) uit! AquaSport heeft het allemaal! Let op! Deze work-out is ook geschikt voor mannen! Kracht en cardio worden tijdens deze 45 minuten durende les goed gecombineerd.

Woensdag
09:15-10:00 uur (wedstrijdbad)
Donderdag 
09:00-09:45 uur (recreatiebad)

AquaSenior

Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel. In de AquaSeniorlessen worden mobiliserende, ontspannende en vaardigheidsoefeningen gedaan. Daardoor zul je al bewegend heerlijk ontspannen raken en worden gewrichten en spieren soepel gemaakt. Een groot voordeel is dat iedereen mee kan doen, ook minder of niet geoefende zwemmers! De oefeningen zijn zo op elkaar afgestemd dat spieren en gewrichten niet te zwaar worden belast.

Maandag
10:00-10:45 uur (recreatiebad)
Dinsdag
10:00-10:45 uur (recreatiebad)
Woensdag
09:00-09:45 uur (recreatiebad)
Donderdag
11:00-11:45 uur (recreatiebad) 

AquaFloat HIIT

AquaFloat HIIT is een High Intensity Interval Training (HIIT). HIIT training is gebaseerd op kortdurende hoge intensiteit intervaloefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust. De AquaFloat HITT lessen worden gegeven in lessen van een half uur, omdat een les behoorlijk intensief is.

Wil jij meedoen met een super leuke, uitdagende, maar ook zeker gezellige les? Ongemerkt spieren trainen, waarvan je het bestaan niet eens wist? Werken aan je core stability, je houding en balans verbeteren? Dan is AquaFloat HITT de les voor jou!

We garanderen dat je na het half uur moe maar voldaan van de Aquabase® komt. Het resultaat: een strak lijf en een conditie waar je trots op kunt zijn! Je voelt je lekker en vol nieuwe energie. Zeker weten, we zien je terug voor de continue fysieke uitdaging die AquaFloat HITT is. Een training die niet te vergelijken is met welkeandere training dan ook!

 • Het dragen van een sportbroekje en sportshirt wordt aanbevolen
 • Aan een les doen maximaal 10 mensen mee

 

 

AquaMedi

Ondanks fysieke beperkingen toch lekker bewegen? Dat kan in het water. Uw spieren worden lekker soepel en u voelt zich heerlijk licht. Een instructeur zorgt voor gevarieerde oefeningen. Geschikt voor mensen met bijvoorbeeld heup- of rugklachten, artrose en reuma. Bewegen helpt, ervaar het zelf!

Bij AquaMedi wordt ervan uitgegaan dat het algemene doel van bewegen in water het verminderen of vertragen van beperkingen is. Het gaat daarbij o.a. om beperkingen die ontstaan in het bewegingsapparaat en het cardiovasculair respiratoir systeem. De instructeurs kennen de kenmerken van verschillende lichamelijke aandoeningen en bespreken samen met de deelnemers op welke manier het algemene doel van bewegen in water kan worden bereikt.

Lichamelijke problemen waar de activiteit onder andere voor bedoeld is:

 • problemen met het bewegingsapparaat (artrose, rug- en schouderklachten)
 • problemen met het cardiovasculair systeem (hart, longen, circulatie)
 • problemen met systeemziekten (reuma en suikerziekte)

Inschrijving en een intakegesprek zijn verplicht voor aanvang van de AquaMedi lessen.
Neem contact met ons op voor het plannen van een intakegesprek via info@vondersweijde.nl.

Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. Toch adviseren we je om ook je arts of fysiotherapeut te raadplegen. Deze weet namelijk als geen ander wat je wel en niet moet doen in het water.

Lestijden
Maandag 13:30 – 14:15 uur

Wij begeleiden u graag bij zwembad Vondersweijde om samen te werken aan uw gezondheid. U kunt natuurlijk altijd een keer een les geheel vrijblijvend bijwonen.

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd