Communicatie en vragen

Communicatie en wat als u vragen heeft ?

Een belangrijk onderdeel van zwemles is de communicatie en het kind. Bij kijklessen mogen ouders aan het bad plaatsnemen. Ook kun je via het online leerlingvolgsysteem meekijken naar de vorderingen. Natuurlijk kun je voor vragen altijd bij de zwemonderwijzer terecht. Je kunt hiervoor gebruik maken van het formulier "bel mij terug" door deze in te vullen bij de receptie. De betreffende zwemonderwijzer zal dan zo snel mogelijk contact opnemen. Wij begrijpen dat dit niet erg persoonlijk is, maar in verband met de veiligheid van de kinderen kunnen we je op de zwemzaal niet rustig te woord staan. Door telefonisch contact met je op te nemen is er alle tijd om je te woord te staan.

Kinderen krijgen bij de 1e zwemles een zwemboek. Hierin staan leuke verhalen en kleurplaten. Er is ruimte om beloningsstickers te plakken en er is handige informatie te vinden voor jouw als ouder.

Wat is geschikte badkleding voor de zwemles?

Voor jongens is een nauw aansluitende zwembroek prettig om te leren zwemmen. Dit zorgt er namelijk dat er veel bewegingsvrijheid heeft. Wijde zwembroeken kunnen gaan schuren en bovendien zijn ze een stuk zwaarder. Je zult begrijpen dat een goede bewegingsvrijheid ten goede komt aan het aanleren van een goede techniek. Een bikini voor de meisjes is gemakkelijker in verband met de toiletgang. In een later stadium kunnen hulpmiddelen als een kurk dan gewoon om blijven.

Hoe gaat het met afzwemmen ?

Wij vinden het erg belangrijk dat het diplomazwemmen echt een feestje is. Het volledige diploma bestaat uit veel af te leggen vaardigheden. Daarom moet je kind 2x proefzwemmen en een week later diplomazwemmen. Het proef-en diplomazwemmen wordt maandelijks (m.u.v. de zomervakantie) georganiseerd op 3 (aaneensluitende) zaterdagen van 13:15 uur tot +/- 14:00 uur. Het is verplicht om alle zaterdagen aanwezig te zijn !

 

 

( Kinder) fysiotherapeut Vesta Twente

( Kinder) fysiotherapeut Vesta Twente

Extra hulp: Wij willen tijdens de zwemles onze zwemonderwijzers en je kind de mogelijkheid geven, wanneer en kind stil blijft staan in de progressie tijdens de zwemlessen of dat er iets opvalt waardoor de (kinder)fysiotherapeut kan meekijken. Deze extra service wordt kostenloos aangeboden. Mocht je kind toch baat hebben bij behandelingen zal dit in overleg met ouder(s)verzorger(s) plaatsvinden samen met de (kinder)fysiotherapeut. 

Vergoeding: De huisarts of een andere specialist verwijst je kind door naar de (kinder)fysiotherpeut, maar je kind kan sinds januari 2006 ook zonder verwijzing terecht bij de kinderfysio. Vanuit de basisverzekering worden er in de 1e lijn 18 behandelingen uitgevoerd.

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd