Nationaal Zwemdiploma-C
Met succes
op zwemles!
Ik mag ook he-le-maal niets!
Ik ga lekker op zwemles!

Nationaal zwemdiploma C

De Nationale Norm Zwemveiligheid geeft duidelijkheid over wanneer je voldoende vaardigheden beheerst om te plezier te hebben en je te redden in verschillende situaties. Dat is bij Zwemdiploma. Je beheerst dan de vaardigheden voor een zwembad met attracties en open water zoals recreatieplassen, brede sloten en vaarten.

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het Nationaal Zwemdiploma C op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is dan ook zeer belangrijk om te blijven zwemmen.

Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze  officiële diploma's worden erkend door o.a. Brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen

 

Zwemcertificaten

De Nationale Norm Zwemveiligheid met het Zwemdiploma C is voor vrijwel iedereen haalbaar. Er is speciale aandacht voor kinderen met een (tijdelijke) beperking. Een groot aantal van deze kinderen haalt het zwemdiploma, maar wanneer dat langer duurt of toch niet haalbaar is dan zijn er Nationale Zwemcertificaten A,B en C. Zwemcertificaten zijn net als het Zwem-ABC stappen opweg naar zwemveiligheid. Bij ieder Zwemcertificaat is er sprake van een verplicht onderdeel, dat een zekere mate van zwemveiligheid in zich heeft en een open deel afhankelijk van de mogelijkheid van het kind.

 

Zwemles jeugd

Met veel plezier bieden wij zwemlessen aan voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Hoe leuk is het om te leren zwemmen  met leeftijdsgenoten. Samen plezier maken en toe werken naar het zwemdiploma. Onze zwemonderwijzers helpen je alle vaardigheden eigen te maken. Centraal in deze lessen staat veiligheid, conditie en zelfredzaamheid. Er wordt geoefend voor het SuperSpetters zwemdiploma. Dit betekent dat naast de verschillende zwemslagen ook het duiken, onder water zwemmen en drijven aan bod komen. Kortom alle aspecten van zelfredzaamheid in het water worden meegenomen. 

Zwemles volwassen

Je bent nooit te oud om te leren zwemmen. Onder deskundige begeleiding helpen wij je alle vaardigheden van het diploma (weer) eigen te maken. De zwemlessen zijn speciaal voor diegenen die vroeger niet hebben leren zwemmen of voor mensen die een lange tijd niet gezwommen hebben, angstig zijn en/of een steuntje in de rug nodig hebben. Geoefend worden de zelfredzaamheid in het water maar ook de zwemvaardigheden. Zwemles volwassen is voor iedereen boven de 18 jaar.

Hopelijk kunnen de zwemlessen je weer op weg helpen om te gaan zwemmen.

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd