De voordelen van SuperSpetters zijn: 

  • Kleine groepjes (maximaal 10)
  • Gediplomeerde lesgevers met een VOG
  • De borst- en rugcrawl als uitgangspunt
  • Survivalelementen
  • Gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers)
  • Een eigen zwemboek om de vorderingen te volgen
  • Beloningsmomenten met stickers
  • Regelmatige communicatie met de ouders over vorderingen van het kind middels internet
  • Diplomazwemmen is een feestje!

Opbouw van het Zwemlestraject.

In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borst- en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en een draai om de lengte-as worden al in een vroege fase aangeleerd.
We vinden het belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar ook dat ze zich kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties. Bekijk voor meer informatie over de opbouw van het zwemlestraject de niveauwijzer

Gebruik materiaal

Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen ze zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden. De zoomers zorgen voor goede krachtige crawlbenen en brengen rust tijdens de ademhaling. De zwembril wordt o.a. gebruikt bij oefeningen waarbij de zwemslagen worden aangeleerd of verbeterd. Alle onder water oefeningen waarbij oriëntatie en survival centraal staan worden zonder zwembril uitgevoerd. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zelf ervaren wat het water met hen doet, daarom werken we niet met drijfmiddelen maar met hulpmiddelen.

Tip: Oefen vooraf in huis alvast een keer met het opzetten van de badmuts en de bril. Dan voelt je kind alvast hoe het is én je kunt de bril goed afstellen. Klik hier voor een instructiefilmpje over het opzetten van de muts en bril. 

Wat is geschikte badkleding voor zwemles? 

Voor jongens is een nauw aansluitende zwembroek  prettig om te leren zwemmen. Dit zorgt er namelijk voor dat hij veel bewegingsvrijheid heeft. Wijde broeken kunnen gaan schuren en bovendien zijn ze een stuk zwaarder. Je zult begrijpen dat een goede bewegingsvrijheid ten goede komt aan het aanleren van een goede techniek. Een bikini voor de meisjes is gemakkelijker in  verband met de toiletgang. In een later stadium kunnen hulpmiddelen als een kurk dan gewoon om blijven. 

Afzwemmen

Wij vinden erg belangrijk dat het diplomazwemmen echt een feestje is. Het volledige diploma bestaat uit erg veel af te leggen vaardigheden. Daarom moet je kind 3x  proefzwemmen en een week later diplomazwemmen. Het proef- en diplomazwemmen wordt maandelijks (m.u.v. de zomervakantie) georganiseerd op 4  aaneensluitende zaterdagen van 13.15 +/-14.00 uur.
Bij de eerste keer proefzwemmen wordt het onderdeel conditie getoetst. Bij de tweede keer wordt er getoetst op survival en bij derde proefzwemdag wordt het diplomazwemmen geoefend.  Tijdens het proefzwemmen wordt bepaald of je kind voldoet aan alle vaardigheden om te mogen deelnemen aan het diplomazwemmen. Daarom is aanwezigheid op alle zaterdagen verplicht.

Communicatie en wat als u vragen heeft?

Een belangrijk onderdeel van zwemles is de communicatie met ouders en het kind. Bij kijklessen mogen ouders aan het zwembad zitten. Ook kun je via het online leerlingvolgsysteem meekijken naar de vorderingen. Natuurlijk kun je voor vragen altijd bij de zwemonderwijzers terecht. Je kunt een bel mij briefje invullen bij de receptie. De zwemonderwijzer zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Wij begrijpen dat dit niet erg persoonlijk is, maar in verband met de veiligheid van de kinderen kunnen wij je op de zwemzaal niet rustig te woord staan. Door telefonisch contact met je op te nemen is er alle tijd om je te woord te staan. 

Kinderen krijgen bij de eerste zwemles een zwemboek. Hierin staan leuke verhalen en kleurplaten. Er is ruimte om beloningsstickers te plakken en er is handige informatie te vinden voor jou als ouder.

Wil je meer weten kijk dan bij de veelgestelde vragen. Ook kun je alvast het informatieboekje downloaden. Naast de praktische zaken  staan er leuke liedjes en handige tips in zodat je, je kind kunt voorbereiden op de zwemles.

Heb je nog andere of aanvullende vragen? Schroom niet en mail naar: zwemles@vondersweijde.nl 

 

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd